Auto Placement of Structures Problem

Rigging, animation, import/export of characters, props and cameras comprehensive tool set for After Effects.
Forum rules
Please read these rules and advices before posting.
  • Before you ask any question about a tool, to avoid duplicates, please:
    1. Search for a solution in the available official user guide.
    2. Some video tutorials are available.
    3. Maybe you can find an answer in the frequently asked questions (FAQ).
    4. You can make a search to see if your question has already been asked.
    • Thank you for giving a detailed and precise title to your topics, to help searching in the future.
    • We're very few people to manage this forum, please be patient if we're a bit long to answer.
    • Don't hesitate to answer to other people's questions! The goal of this forum is not only to have the Rainbox team answer users' questions, but to have everyone sharing and helping each other.
    • Finally, please always be polite, and keep in mind that all we want is sharing techniques and knowledge, helping each other.
Post Reply
SamS
Posts: 2
Joined: Tue Jan 08, 2019 5:58 pm

Auto Placement of Structures Problem

Post by SamS » Tue Jan 08, 2019 6:08 pm

First off, I love Duik Bassel! Such an amazing tool, from a very generous developer. Thank you, Nicolas!

I've been running into a problem, with auto placement of structures when using Bones (from puppet pins) or shape layer vertices. I'll make the correct number of vertices / pins, but when I hit the appropriate structure button (double checking for the correct amount of structures beforehand) it creates the structures but doesn't place them on the bones, or replace the shape layer vertices.

I'm sure it comes down to human error, but I can't seem to locate an answer to my question in the documentation or elsewhere online. Is there a setting somewhere either in DUIK or AE that I need to enable to make this work?

I'm running DUIK 16.0.11 in AE 2019 / 2018 (doesn't appear to work in either version for me).

Thanks so much!

Sam

User avatar
Duduf
Posts: 585
Joined: Mon Jun 20, 2016 2:59 pm

Re: Auto Placement of Structures Problem

Post by Duduf » Wed Jan 09, 2019 8:51 am

Hi,

This feature is not available in Duik 16.0.11 ;)
It is in the upcoming 16.1 version, which is available in Beta with the files of the official tutorial, or to my supporters on Patreon

SamS
Posts: 2
Joined: Tue Jan 08, 2019 5:58 pm

Re: Auto Placement of Structures Problem

Post by SamS » Thu Jan 10, 2019 10:11 pm

That explains it! :D

I purchased the tutorial, and was following along but couldn't figure out what I was doing wrong. I downloaded the public release version and was using that - I think I'll go ahead and install the beta now. Hah!

Thanks again for this wonderful tool, Nicolas!

Sam

Post Reply